Optopper

Optopper is een duurzame houten dakopbouw waarmee je de oppervlakte van je dak kunt gebruiken voor nieuwe woningen.

OPTOPPER

Optopper is een duurzame houten dakopbouw waarmee je de oppervlakte van je dak kunt gebruiken voor nieuwe woningen. Het dapoppervlak van flats en kantoorgebouwen biedt een enorme kans voor het creëren van woningen. Onze Optopper is van hout en daarmee zijn deze woningen met hun lichte constructie zeer geschikt voor dakopbouwen.

De Bouwmethode is op basis van biobased en circulaire materialen die in de fabrieken van onze partners worden geassembleerd. Op de bouwplaats kunnen ze dan als een bouwpakket op het dak worden geïnstalleerd.

Kans voor het creëren van woningen

Het dakoppervlak van flats en kantoorgebouwen biedt een enorme kans voor het creëren van woningen. Onze ‘Optopper’ is van hout en daarmee zijn deze woningen met hun lichte constructie zeer geschikt voor dakopbouwen. Het bouwsysteem is op basis van bio based materialen en circulaire materialen die in onze fabrieken worden geassembleerd. En op de bouwplaats als een bouwpakket op het dak worden gemonteerd. 

 

Optoppen is het aanbrengen van één of meerdere woonlagen

Op de top, dus op het dak, van een flat, portiekflat, huis of appartement een extra woonlaag aanbrengen dat is optoppen. Of een aantal woonlagen als de constructie van het gebouw en de regelgeving dit toelaten. Doel van het optoppen is om een bestaand gebouw te vergroten, te verbeteren, mooier te maken of de uitstraling te verbeteren. En het creëren van een woonlaag met nieuwe duurzame woningen. Soms wordt optoppen, en de verkoop van de gecreëerde woningen, gebruikt om de renovatie van een gebouw te financieren.

Voordelen van prefabriceren en houtskeletbouw

De Optopper van Het Bouw Bureau in samenwerking met de Van Dillen Bouwgroep is van hout en daarmee is deze woning met een lichte constructie zeer geschikt voor een dakopbouw. De bouwmethode is op basis van bio based en circulaire materialen die in onze eigen Prefab Fabriek en Timmer Fabriek worden geassembleerd. En op de bouwplaats als een bouwpakket op het dak worden geïnstalleerd. Hout is licht, sterk, flexibel en circulair. Met bouwen in hout wordt CO2 opgeslagen. Wij werken altijd met duurzaam hout, onder STIP, PEFC of FSC®-claim.

 

Optopper als oplossing van het woningtekort?

Anno 2021 is er een woningtekort van ruim 330.000 woningen. Door de toename van kleinere huishoudens blijft de vraag naar woningen voorlopig hoog. Steden worden steeds dichter bebouwd en de bouwgrond schaarser. We hebben circa 500 miljoen m2 bestaande daken in Nederland. Door gebruik te maken van je dakoppervlak ontstaan er nieuwe plekken voor nieuwbouw en passende woningen bij de huidige vraag. Er zijn vele opties mogelijk om tijdens het optoppen duurzame maatregelen toe te passen. Denk aan zonnepanelen of een groen dak.

 

Samen een Optopper realiseren op jouw dak?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak? Wil je meer weten over deze oplossing? Of zoek je een partner voor de realisatie van houtskeletbouw woningen voor hoogbouw? We helpen je graag. Dan kunnen we samen kijken of een Optopper past op jouw dak. Neem contact met ons op.

 

Wil je meer informatie?