Prisocon

Prisocon is ons Prefab Isolatie Concept.

PRISOCON

Prisocon is ons Prefab Isolatie Concept. Met het Prisocon dak wordt, nadat de bestaande dakpannen verwijderd zijn, een hoogwaardige isolatieschil vanaf de buitenzijde van de woning bovenop de bestaande dakconstructie aangebracht en voorzien van een nieuwe dakafwerking. Dit is niet alleen de meest gunstige kant om te isoleren, maar reduceert ook de overlast voor bewoners tot een minimum. Door het gebruik van grote prefab dakelementen kan het verwijderen van de bestaande dakpannen en het aanbrengen van een nieuw dak in één dag worden uitgevoerd!

De Prisocon gevel oplossing is inmiddels ook in ontwikkeling en gaan we toepassen in een project in Rotterdam. Uniek aan Prisocon is het eenvoudig kunnen variëren in de dikte van het totaalpakket, het toepassen van diverse soorten (circulaire) isolatiematerialen en verschillende mogelijkheden qua gevelafwerking.

Prisocon is een prefab isolatie concept voor daken en gevels

Prisocon is een prefab isolatie concept voor daken en gevels die moeilijk te isoleren en te verduurzamen zijn. Een dak of gevel op maat gemaakt in onze fabriek. Het is een oplossing voor het renoveren van daken en gevels van woningen of gebouwen die moeilijk te isoleren en te verduurzamen zijn. Door onze constructie en detaillering van het Prisocon dak en gevel kan voor bijna elke situatie een maatwerkoplossing worden gecreëerd.

 

De helft van de warmte en energie gaat verloren door het dak en de buitenmuren

Om alle klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen moeten we in Nederland haast maken. Veel woningen, die voor 1992 zijn gebouwd, zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. In een gemiddelde woning gaat de helft van de warmte en energie verloren door het dak (30%) en de buitenmuren (20%). Met dak- en gevelisolatie valt dus veel winst te behalen. Een goed geïsoleerd dak of gevel heeft namelijk veel voordelen: het bespaart jaarlijks honderden euro’s op de energierekening, zorgt voor een comfortabelere woning voor bewoners en levert een bijdrage aan de CO2-reductie.

Voor welke woningen en gebouwen is Prisocon geschikt?

Oudere woningen en gebouwen hebben vaak veel details of moeilijke hoeken waardoor het op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt om deze huizen te isoleren. Van binnenuit isoleren is vaak geen optie, omdat het teveel van de toch al kleine woonruimte vraagt. Voor dit soort woningen en gebouwen, veelal in bezit van woningcorporaties, hebben we Prisocon ontwikkeld. Met CNC gevreesde onderdelen kunnen we in detail en op de millimeter nauwkeurig een op maat gemaakt geïsoleerd dak- en gevelelement maken.

 

Isolatieschil op bestaand dak of gevelconstructie geplaatst

Met het Prisocon dak wordt, nadat de bestaande dakpannen verwijderd zijn, een hoogwaardige isolatieschil vanaf de buitenzijde van de woning boven op de bestaande dakconstructie aangebracht en voorzien van een nieuwe dakafwerking. Uniek aan een Prisocon gevel is het eenvoudig kunnen variëren in de dikte van het totaalpakket, het toepassen van diverse soorten isolatiematerialen en verschillende mogelijkheden qua gevelafwerking.

 

Duurzame materialen met een minimale milieubelasting

De isolatielaag van Prisocon is opgebouwd uit materialen die een minimale milieubelasting hebben. Hiermee wordt bovendien een damp-open constructie gerealiseerd waardoor de woning kan blijven ademen en vochtproblemen worden voorkomen. Het hout waaruit Prisocon wordt samengesteld is afkomstig uit duurzame beheerde Europese bossen. En het dakelement wordt gevuld met minerale wol of, naar wens, cellulose. Deze isolatiematerialen zijn recyclebaar en kennen een lage milieubelasting.

 

Een nieuw prefab dak in één dag uitgevoerd

Samen met de Van Dillen Bouwgroep heeft Het Bouw Bureau alle specialisten in huis om Prisocon van begin tot einde te realiseren. Onze engineers bieden ondersteuning vanaf het schetsontwerp tot en met de realisatie van het bouwproject. En in de Timmer Fabriek en Prefab Fabriek bereiden we alles op maat voor. Door het gebruik van prefab dak elementen wordt het verwijderen van de bestaande dakpannen en het aanbrengen van een nieuw dak in één dag uitgevoerd. Met als voordeel: minimale overlast voor de bewoners.

 

Samen een Prisocon dak of gevel realiseren?

Heb jij daken en gevels van woningen of gebouwen in jouw portefeuille die moeilijk te isoleren of verduurzamen lijken? Of waar je een geschikte oplossing voor zoekt? Neem contact met ons op. Voor bijna elke situatie kan een maatwerkoplossing worden gecreëerd.

 

Wil je meer informatie?