Kompakt Huis Hella Haasse hof te Culemborg

Nieuwbouw 8 Kompakt 50 woningen te Culemborg

Opdracht:

Totale product engineering.

Fase(n):

Voorlopig ontwerp t/m Uitvoering Gereed Ontwerp

Opdrachtgever:

Prefab Fabriek Culemborg.

Samenwerking:

Collectief particulier opdrachtgeverschap, gemeente Culemborg, Architect Filip Mens.

 

Begin 2021 hebben we het eerste ‘hofje’ afgerond in de ecowijk Lanxmeer in Culemborg. De acht Kompakt Huizen aan de Hella Haassehof zijn tot stand gekomen door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Culemborg, een betrokken bewonersvereniging en de Van Dillen Bouwgroep. Het ontwerp is van Architectenbureau Filip Mens. De totale product engineering wordt verzorgd door Het Bouw Bureau.

Keuzemogelijkheden in indeling en verschijningsvorm

Kompakt Huis is een oplossing waar we de bewoner en opdrachtgever keuzemogelijkheden bieden in indeling en verschijningsvorm. In Culemborg is gekozen voor een gebruiksoppervlakte van 38m2 verdeeld over twee bouwlagen. De woonkamer, keuken en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is een slaap- of studeerkamer aanwezig welke met een vaste trap bereikbaar is. De woning kan uitgebreid worden met een aantal opties zoals een veranda, een dakkapel of verlenging. De vloerverwarming en het warm tapwater worden geregeld door een warmtepompboiler. Het dak wordt voorzien van 6 zonnepanelen.

Ideaal voor kleine bouwlocaties en kavels

Een betaalbare compacte prefab woning in de strijd tegen de woningnood. Dat is Kompakt Huis! Het zijn kleine duurzame woningen van hout die inpasbaar zijn in zowel een bebouwde als een groene omgeving. Ideaal voor gemeenten die willen inzetten op kleine bouwlocaties. De woningen zijn zeer geschikt voor kleinere kavels die zich minder goed lenen voor grootschaliger woningbouw. Een kans voor starters en mensen met een beperkt budget om een betaalbare woning te vinden.