8 Kompakt Houses Culemborg

8 Nieuwbouw woningen voor Prefab Fabriek Culemborg

NB 8 Kompakt Houses

  • 8 woningen

DO > TO > PT

  • Engineering bouwkundig
  • Engineering prefab onderdelen
  • Productietekeningen HSB

De eerste Kompakt Houses krijgen vorm. In Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) realiseren wij van begin tot eind 8 woningen in ons eigen Culemborg. Het ontwerp van Architectenbureau Filip Mens is uitgewerkt door Het Bouw Bureau, de productie en montage voeren wij zelf uit. De compleet geprefabriceerde wanden zijn voorzien van houten kozijnen met triple glas, geleverd door Timmerfabriek Culemborg. Ook de dakramen worden vanaf de fabriek geïntegreerd in de door ons zelf gemaakte scharnierkappen. Eén woning krijgt direct een prefab dakkapel.
Alle woningen zijn geconstrueerd in modules. De basis is een ‘’trap’’ module en een ‘’technische ruimte’’ module waaromheen gevelmodules geplaatst worden. Met de kant-en-klare modules zijn in één week tijd vier woningen op locatie te realiseren. De woningen hebben een bvo van circa 50m² (3 woningen zijn uitgebreid tot 58m² bvo). Installatietechnisch zijn de woningen uitgerust met een lucht-ventilatie-warmtepomp met een 100L boilervat, type C ventilatie en 6 PV-panelen. Met de goed geïsoleerde gevel- en dakschil resulteert dit in een EPC van 0.28.

Medio juni verwachten we de woningen op te leveren aan de bewoners. En, we gaan gelijk door met nog eens 5 Tiny Houses in een andere CPO, enkele straten verderop!