Het Kwintet Culemborg

Nieuwbouw, 5 tiny huizen

Opdracht:

Product uitwerkingen NOM-ready woningen.

Fase(n):

Voorlopig Ontwerp tot en met Uitvoering Gereed Ontwerp

Opdrachtgever:

Prefab Fabriek Culemborg.

Samenwerking:

Bouwen in eigen Beheer (BIEB), Van Dillen Bouw, Prefab Fabriek Culemborg, Timmer Fabriek Culemborg en ORGA Architecten.

Eind 2021 hebben we het tweede ‘hofje’ afgerond in de ecowijk Lanxmeer in Culemborg. De vijf Kompakt Huizen “het Kwintet” zijn tot stand gekomen door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Culembor en een een betrokken bewonersvereniging. Het ontwerp is van Architectenbureau ORGA.

Houten modules en elementen
Het Bouw Bureau heeft de complete engineering van de Houten modules, wandelementen en kozijnen op zich genomen, Waarna Prefab Fabriek Culemborg deze heeft geproduceerd en geassembleerd. Een huis is opgebouwd uit 13 prefab houten elementen en de totale bouwtijd was vier weken per woning. De gebruiksoppervlakte is 50m2 en aan de buitenkant afgewerkt met vurenhout. Aan de voorkant zit een grote glazen pui wat zorgt voor veel lichtinval. In de huizen zijn alle functies op de begane grond aanwezig, zoals de keuken, badkamer en slaapkamer. De vide in de woning geeft een ruime beleving in de leefruimte. De vloerverwarming en het warm tapwater worden geregeld door een warmtepompboiler. Het dak is voorzien van zonnepanelen.

Betaalbare duurzame woningen voor kleine huishoudens
Een betaalbare compacte prefab woning in de strijd tegen de woningnood. Dat is Kompakt Huis! Het zijn kleine woningen die inpasbaar zijn in zowel een bebouwde als een groene omgeving. Ideaal voor gemeenten die willen inzetten op kleine bouwlocaties. De woningen zijn zeer geschikt voor kleinere kavels die zich minder goed lenen voor grootschaliger woningbouw. Een kans voor starters en mensen met een beperkt budget om een betaalbare woning te vinden.