NOM-ready renovatie Goes

Renovatie, 194 eengezinswoningen te Goes

Opdracht:

Product uitwerkingen NOM-ready woningen.

Fase(n):

Schets Ontwerp tot en met Uitvoering Gereed Ontwerp

Opdrachtgever:

Bouwbedrijf Joziasse en Prefab Fabriek Culemborg

Samenwerking:

Beverland wonen. Marsaki, Bouwbedrijf Joziasse, Trecodom, Built4U, Prefab Fabriek Culemborg, ARTON Architecten.

In opdracht van Bouwbedrijf Joziasse en Prefab Fabriek Culemborg heeft hHet Bouw Bureau de complete engineering geleverd van maar liefst 776 prefab gevelelementen. Dit collectief heeft voor woningbouwcorporatie Beveland Wonen 194 sociale huurwoningen verduurzaamd in Goes.

Woningen worden van buitenaf ingepakt
De huizen in de wijk Goese Polder worden volgens het Built4U concept gerenoveerd. Dit is een verduurzamingsmethode waarbij woningen van buitenaf worden ingepakt. Bij het project in Zeeland is ervoor gekozen om woningen te isoleren door nieuwe voorzetgevels te plaatsen, comfortventilatie aan te brengen en de daken te voorzien van geïntegreerde PV-panelen.

Gevelelementen prefab aangeleverd
Tijdens de verduurzaming konden bewoners gewoon in de huizen blijven. Gevel elementen zijn in de Prefab Fabriek al voorzien van kozijnen, glas en bekleding en werden prefab aangeleverd. Op deze manier konden ze in één keer worden geïnstalleerd op de bouwplaats en ondervonden bewoners zo min mogelijk overlast van de renovatie.

Een lagere energierekening voor de bewoners
De woningen  in Goes zijn nu NOM-ready. Dit betekent dat de woningen zijn gerenoveerd naar bijna NOM (Nul-op-de-meter). Ze zijn in de toekomst met behulp van latere renovaties voorbereid op een volledig energie neutraal functioneren, waarbij de woning net zo veel energie opwekt dan gebruikt. Het energielabel van de woningen in de Goese Polder is nu verbeterd van C naar label A+++. Dat levert niet alleen comfort op, maar ook een lagere energierekening voor de bewoners.